X

Yaratıcılık – Canlı Sohbet Hattı

Yaratıcılık, eleştirel baka bilmek, daha önce aralarında ilişki kurulmamış düşünceler arasında ilişki kurulmasıdır. Farklı düşüne bilmek, özgün olmak, problemi görmektir. Yaratıcı insan, geçmişinden, bilgi birikiminden, deneyimlerinden, hayal gücünden yararlanarak, özgürce düşünür. Yaratıcı düşünceyi geliştirmek için neler yapmanız gerektiğini siz sevgili canlı sohbet hattı kullanıcıları ile paylaşmak istedik.

Sadece senin düşüne bileceğin başkalarının akıl edemeyeceği bir fikir bul demek, yaratıcı düşünceyi geliştirme yollarından biridir. Bunun yerine yaratıcı ol demek ya da yaratıcı düşün tarzında tavsiye vermek yaratıcılığı körelten cümlelerdir.

Düzenli spor yapmak yetişkinlerde yaratıcı düşünceyi artıran bir etkendir. En az yarım saat yapılan düzenli egzersizler çok faydalıdır. Çocuklarda ise fiziksel aktivite ve oyun çocukların yaratıcılığını geliştirir. Televizyon karşısında geçirilen her saat yaratıcı bir aktivite yapma zamanından çalıyor. Uzmanlar birkaç saat TV izlemenin, beyinde oluşturduğu tembelliğin giderilmesi için bir hafta beyin egzersizi yapmak gerektiğini ifade ediyorlar. Sevgili canlı sohbet hattı kullanıcıları, bir konu üzerine odaklanan, bir uğraşı olan ve bunu tutku haline getiren çocuklar büyüdüklerinde yaratıcı düşüne bilen bir yetişkin bireyler oluyorlar. Belli bir konu üzerinde disiplinle çalışa bilen çocuklar büyüdüklerinde problemleri çok daha kolay çöze biliyorlar. Hayal gücü geniş olması yaratıcı düşünceyi doğrudan etkiler. Yaratıcılığın küçük yaşlarda gelişmesi için çocuğun güvenle kendini ifade ede bileceği, doğal merakını tetikleyen ortamlara ihtiyaç vardır. Sanat, müzik, dans etkinlikleri yaratıcı ifadeyi besler. Ailecek yapılan yaratıcı etkinlikler çocukların özgüvenlerini destekler. Katılık, aşırı tekrar, söz hakkı tanımama gibi tavırlar öğretmenlerin öğrenciyi köreltmesine ve sınırlamasına neden olacaktır. Esneklik, öğrenciye söz hakkı ve düşündüğünü söyleme şansı verilmelidir. Öğretmenin tarzı yönlendirme, organize etme, yaratıcılığı ortaya çıkartacak davranış biçimi geliştirme olmalıdır. Öğretmen soru sorduğunda, doğru yanıtları söylemek yerine onu düşünmeye, araştırmaya sevk ederek yaratıcı süreç içine sokmalıdır. Canlı sohbet hatlarında hayal dünyanızı genişlete biliyor oluşunuzun nedeni de budur. Konuşma partneriniz iletişim eğitimi almış ve sizi yönlendirme özelliğine sahip, diksiyonu düzgün kişilerdir. Yedi yirmi dört hizmet halindedir.

 

 

Categories: Genel
admin: