Welcome, visitor! [ LoginRSS Feed











Geçmişi Bırak – Sohbet Hatları

Genel 8 Ocak 2018

Herkes dünyayı kendi penceresinden görüyor insan ilişkilerinde hepimiz dış dünyaya kendi penceremizden bakarız. Yaşımız, eğitimimiz,yaşadığımız çevre, sosyal statümüz gibi birçok etken baktığımız dünyayı kendi kafamızda şekillendirmemize aracılık ederler. Bunu emin olun ki sohbet hatları hizmetinde telefon başında bir olguyu anlatırken gayet rahat sorgulaya bilirsiniz. Yoğun bilgilendirme bombardımanı altındaki beynimiz, işini kolaylaştırmak için böyle bir yol kullanır.beynimizin bu şekilde çalışması insan ilişkileri ile ilgili olmadığı zaman bazen işe yarayabilir ancak, insanlarla ilgili olduğunda iletişim kazalarına neden olabiliyor.Geçmiş deneyimlerimizden kaynaklanan şartlanmalar gelecekte yaşadığımız deneyimleri ipotek altına alır. Böylece bizlerde geleceğe şekillendirmeye çalışırken geçmişimizin kalıpları içinde kalırız. Geçmişimizin kalıpları içinde kalmamak için her zaman “herkes dünyayı kendi penceresinden görür” ilkesini aklımızdan çıkarmayalım. Pencere kavramı bize şunu hatırlatmaktadır. Ne kadar uğraşsak da, gerçeğin ancak bir parçasını görebiliriz. Içinde olduğumuz ruh halinden , yanımızdaki insanlara kadar her şey bu pencerenin görme genişliğini etkiler. Baktığımız pencereden ise insanlar söz konusu olduğunda davranışları görürüz. Bu davranışlara her zaman geçmiş deneyimlerimizden kaynaklanan anlamlar yükleriz. Çevremizin daha çok farkında olmak , insanlarla ilişkilerimizi aha özgür yaşayabilmek için, sadece gördüğümüz davranışlar üzerinden iletişime geçmeli ve davranışlara yorumlar eklemekten kaçınmalıyız. Daha verimli ve kaliteli ilişkiler kurma ve geliştirme için şunları unutmamak gerekir sevgili sohbet hatları kullanıcıları;

*herkes dünyaya kendi penceresinden bakar, ne kadar empatik yaklaşmak istesek de, diğerlerinin davranışlarının kökenini bilme şansına sahip değiliz. Bunun için başkalarının davranışlarına anlamlar yükleyerek, onları sınıflandırmayalım.

*hiç kimsenin düşüncelerine direkt ulaşım mümkün değildir, onları anlayabilmenin yolu kafalarındakini tahmin etmek değil,kafalarındaki bizlere aktara bilmeleri için fırsat vermektir. Bu nedenle etkin dinlemeliyiz.

*her zaman birden fazla gerçek vardır, hepimizin farklı pencereden bakması nedeni ile hiçbir zaman aynı ölçüde ve bakış açısında iki pencere bulmak mümkün değildir. Bunun farkında olursak, karşımızdakilerle mutlak anlaşma yerine ortak payda da buluşarak sağlıklı ilişkiler geliştirebiliriz.

* sevgili sohbet hatları kullanıcıları insanlar ifade edebildiklerinden fazlasını yaşarlar, her zaman , söylediğimizden fazlasını düşünürüz.

 

Leave a Reply

  • Sohbet Hatları

    by on 17 saat ago - 0 Comments

    Düzensiz yapılaşmanın ceremesini yıllardır çekiyoruz.60 yıllarda başlayan gece-kondu olgusu,felaketler zincirinin ilk halkasının oluşumunda,etken rol üstlendi.Akabinde gelen zincire ilave halkalardan olan dar ve bitişik yolların oluşumunu tetikleyen bilinciz sözde modern konutların dikilmesi!!!İstenilen kat sayılarında ki karmaşanın,,görüntü kirliliğinin başlıca mimarları arasında yerini aldı.Hele ki sahil şeridi olan şehirlerde ki durum tam bir fiyasko!Deniz kıyısında onlarca kat apartmanlar,siteler…Kuzeye […]