Welcome, visitor! [ LoginRSS Feed











Kara Kış Ruhunuzu Etkiliyor

Genel 7 Kasım 2017

Eğer hava hep kapalı, yağmurlu hatta fırtınalı ve kar yağışlı ise depresyona girmemek için bazı önlemler almanız gerekiyor. Biten yazın, geçip giden sıcak havaların, tatlı tatil günlerinin ardından kış depresyonu ağır bir vaka olarak karşımıza çıkıyor.

Çok geniş bir konu altında incelenen duygudurum bozukluklarının bir alt başlığı olan depresyon, mevsim geçişlerinde ortaya çıkabiliyor. Mevsim geçişleri hem fiziksel hem de zihinsel olarak bedenimizi etkileye biliyor. Melatonin hormonunun salgılanmasındaki bozukluğa yatkınlığı olanlar özellikle kış aylarında kendilerini yorgun hissediyor, hiçbir şeyden keyif alamıyor, dikkatlerini toplayamıyor, sosyal hayatları ve özel ilişkileri de bu durumdan etkileniyor.

Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Reşat Tahsin Duygudurum Merkezi’nden Psikiyatri Uzmanı Dr. Kürşat Altınbaş, depresyonun 4-5 ay ile 1 yıl içinde kendiliğinden düzelebilme ihtimali olan bir hastalık olduğunu ancak kişinin ruhunda izler bırakmasını, tekrar etmesini ve istenmeyen sonuçlara sebep olma riskini ortadan kaldırmak için psikoterapi ve gerektiğinde ilaç ile tedavi edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Duygudurum nedir?

Duygu, insan olmanın gereği olarak çevresel uyarıcıların bize hissettirdikleridir. Olumlu, olumsuz ya da nötr herhangi bir uyaranın karşısında verdiğimiz duygusal tepkilere ‘duygulanım’ denir. Duygudurum ise daha uzun süreli duygu halini kapsıyor. Yani duygulanım güneşli, bulutlu gibi tanımlanacak bir hava durumu ise duygudurum mevsimi anlatıyor. Duygulanımda daha kısa, duygudurumda daha uzun süreçleri kapsayan belirgin değişiklikler oluyor.

Duygudurum bozukluğu nasıl anlaşılır?

Klinik değerlendirmede; sosyal, mesleki ve kişisel alanlar ile işlevlerinde bozulma olup olmadığı kişinin özelinde yapılıyor. Çünkü herhangi bir duygusal değişim bir kişide bozulmaya yol açarken diğerinde yol açmayabiliyor. ‘Kişinin doğal durumu neydi ve şimdi ne oldu’ ‘bu değişim nasıl bir değişim’ diye soruluyor. Duygudurum bozukluğunun değerlendirmesi genellemelere ve açıklıklara izin vermiyor.

 

Temelinde iletişim eksikliği yatan bu tip rahatsızlıkları atlatmanın ilk şartı bir psikoloğa yada psikiyatriste başvurmaktır. Şayet zihniniz buna hazır değilse ve vaktiniz olmadığını düşünüyorsanız etkili bir terapi ve zihin boşaltma yöntemi olan canlı sohbet hatlarını deneye bilirsiniz. Bu Sohbet hatları, Sohbet hattı, Canlı Sohbet Hattı ve ya Sohbet Numaraları üzerinden, seçtiğiniz partnerle zaman ve konu sınırlaması olmadan gönlünüzce sohbet edebilirsiniz. Sohbet hatları, Sohbet hattı, Canlı Sohbet Hattı ve ya Sohbet Numaraları üzerinden yapılan konuşmalar için ücretlendirme dakika başı olup, bu paylaşımlar sizinle partneriniz arasında sır olarak kalır Müşteri gizliliği ön planda tutulduğundan Sohbet hatları, Sohbet hattı, Canlı Sohbet Hattı ve ya Sohbet Numaraları konuşmaları kayıt altına alınmaz..

 

 

Leave a Reply

  • Sohbet Hatları

    by on 9 saat ago - 0 Comments

    Düzensiz yapılaşmanın ceremesini yıllardır çekiyoruz.60 yıllarda başlayan gece-kondu olgusu,felaketler zincirinin ilk halkasının oluşumunda,etken rol üstlendi.Akabinde gelen zincire ilave halkalardan olan dar ve bitişik yolların oluşumunu tetikleyen bilinciz sözde modern konutların dikilmesi!!!İstenilen kat sayılarında ki karmaşanın,,görüntü kirliliğinin başlıca mimarları arasında yerini aldı.Hele ki sahil şeridi olan şehirlerde ki durum tam bir fiyasko!Deniz kıyısında onlarca kat apartmanlar,siteler…Kuzeye […]