X

Sosyal Yalıtıma Karşı Çık

Yalnızlığın ilgili olduğu kavramlardan biri sosyal yalıtılmışlıktır. Yalnızlık sosyal izolasyonla benzer özellikleri paylaşsa da ondan farklıdır. Sosyal izolasyon yalnızlıkla tek bırakılmanın bir karışımıdır. Yalnızlık ne deneyim eden kişinin bir tercihi ne de diğerlerinin bir tavrı sonucunda oluşmayabilir. Ayrıca, tek başına kalmak bir tercihi de ifade edebilir. Bütün bu terimler bir dizi üzerine yerleştirildiğinde sosyal izolasyonun yeri, tek olmakla yalnızlık arasındaki bir yere tekabül eder.

İnsanoğlunun antropolojik gelişimine baktığımızda, avcı topluluklarda herkesin 100-150 kişiyle bir arada, yaşadığını görmekteyken, 2000li yıllarda ise yalnız yaşayan, evini, dış dünyanın olumsuzluklarından uzaklaşabildikleri bir sığınak olarak gören kişilerin sayısının giderek arttığını gözlemleyebiliyoruz.. Metropollerdeki tüketim alışkanlıklarına baktığımızda ise, bu sığınakların bir nevi “kale” olduğunu da fark ediyoruz: Her türlü konforun önem kazandığı, en iyi bilgisayarların, en büyük ekranlı televizyonların, en güçlü ses çıkaran ev sinema sistemlerinin, en büyük kotalı internet bağlantılarının, çocukların ve içindeki çocuğa kulak veren yetişkinlerin vazgeçemediği oyun konsollarının ve buna benzer türlü keyif araçlarına bağlı bir yaşam alanı…Artık hangi cep telefonunun bizi daha başarılı “izole edeceği”ne göre alışverişlerimizi yapıyoruz: Daha rahat e-mail almak ve göndermek mi, yoksa internette daha rahat sörf yapmak mı?! Aslında konuşmanın ve sohbet etmenin gücünü izole ediyoruz.

Sohbetin keyfine varmak, canlı canlı muhabbetler edebilmek için, canlı sohbet hatlarını deneyin. Sohbet hatları, sizin aramanızla başlayan ücret karşılığı seçtiğiniz partnerle muhabbet ettiğiniz, gizlilik esasına bağlı çalışan hizmet numaralarıdır. Bu numaralar arandığında, telefona çıkan kişiyle sohbet etmenizi sağlayan ve her daim arayıp hizmet alabileceğiniz hatlardır. Sitemizde de canlı sohbet hattı numaraları bulunmaktadır. Her bir numara farklı bir bayana ait olup, direkt olarak ona bağlanır. Ses ve bağlantı kalitesi oldukça yüksek olup konuşmaya başladığınız andan itibaren farkı anlayacaksınız

 

Categories: Genel
admin: