Welcome, visitor! [ LoginRSS Feed











İçine Attığın Şeyleri Saklama, Sohbet Hattında Paylaş

Genel 16 Kasım 2017

Kişiler günlük yaşantısında belirli aktiviteler ile sosyal benliğini hayatta tutarlar. Bu bir nevi ruhsal doyum, ruhsal beslenme sayıla bilir. Bu doyuma ulaşmanın yollarından biri iletişimsel yönün açlığını gidermektir.

İletişimsel yönümüz, bizi konuşmaya iten, bu ihtiyacı his ettiren olgu – duygu durumudur. İçine atmak deyimi de, konuşma ihtiyacı hissedilir iken ters manevra ile bu ihtiyacın baskılanarak susulması halidir. Bunun genel olarak yargılanmaktan, tepki görmekten ya da karşıdaki kişi kaybetmekten kaynaklandığını söylemek pek yanlış olmayacaktır. Bu durumu getiren toplumun değer yargılarıdır. Ahlaki yapıların gerekliliği bazen duyguların baskılanarak konuşma ve ya anlatma ihtiyacının baskılanmasına neden olur.

Böyle durumlarda kişiler, yavaş yavaş fark etmeden dahi olsa psikolojik rahatsızlıklara davetiye çıkarırlar. Özellikle depresyon, bunalım, anksiyete, bipolar gibi duygu durum bozuklukları iletişimsel açlığın baskılanması ile başlar. Kişiler özellikle mutsuz olmak istiyor gibi görünseler de bu zihnin yavaş yavaş hastalandığı anlamına gelir.

Şayet bu durumu siz ya da bir tanıdığınız yaşıyor ve ya hissediyor iseniz, önceliğiniz kişinin davranışlarını takip etmek olmalı. Durum 2 haftayı geçiyorsa mutlaka bir danışmana baş vurulmalıdır. Şayet bir danışmana ya da psikoloğa gidecek vaktiniz yok ise sitemizin sunduğu hizmetlerden yararlana bilirsiniz. Sohbet hatları, Sohbet hattı, Canlı Sohbet Hattı ve ya Sohbet Numaraları hizmetleri ile konu ve zaman sınırlaması olmadan sohbet ede bilirsiniz. Sohbet hatları, Sohbet hattı, Canlı Sohbet Hattı ve ya Sohbet Numaraları hizmetleri dakika başına ücretlendirilip her operatör için standart ücrete tabidir. Partnerinizi kendiniz seçer ve Sohbet hatları, Sohbet hattı, Canlı Sohbet Hattı ve ya Sohbet Numaraları hizmetleri üzerinden yapılan konuşmalar için kişisel veri aktarmanız gerekmez. Konuşmalarınız kayıt altına alınmadığı için 3. kişi ya da kurumalar ile paylaşım söz konusu değildir.

Leave a Reply

  • Sohbet Hatları

    by on 12 Mayıs 2024 - 0 Comments

    Düzensiz yapılaşmanın ceremesini yıllardır çekiyoruz.60 yıllarda başlayan gece-kondu olgusu,felaketler zincirinin ilk halkasının oluşumunda,etken rol üstlendi.Akabinde gelen zincire ilave halkalardan olan dar ve bitişik yolların oluşumunu tetikleyen bilinciz sözde modern konutların dikilmesi!!!İstenilen kat sayılarında ki karmaşanın,,görüntü kirliliğinin başlıca mimarları arasında yerini aldı.Hele ki sahil şeridi olan şehirlerde ki durum tam bir fiyasko!Deniz kıyısında onlarca kat apartmanlar,siteler…Kuzeye […]

  • Canlı Sohbet Numaraları

    by on 8 Temmuz 2024 - 0 Comments

    Nedense toplumsal olarak,her olaya karşı inanılmaz bir merak duygusuyla,müdahil olmaya çalışıyoruz!Bu durum-olayın boyutu veya yaşandığı yer-kişiler,genel itibariyle hiçbir önem arz etmiyor…En basit anlatım ve örneklemeyle;trafik kazalarında yaşanılan izdiham ve kalabalık bir izleyici kitlesinin,zamanı ve bulunduğu durumu göz-etmeksizin olay direkt kendini dahil ettmesi…Amacın,yardım duyguları yoğun bir insani yaklaşım olarak kabul etsek dahi,herkes işini yapmalı…Ciddi bir yaralanma […]